Kontakt

Lawendowa Mydlarnia

tel.: 600 350 847 biuro@lawendowamydlarnia.pl
ul. Karmelicka 42
31-128 Kraków
woj. małopolskie
NIP: 6781362734

Producenci

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Poczta Polska paczka ekonomiczna 3-4dni) już od 149,00 zł.

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Zaloguj się

Olej kokosowy nierafinowany Organic 100g

Oleje i masła 100%
24.99
PLN
Olej kokosowy nierafinowany Organic 100g
Olej kokosowy nierafinowany Organic 100g
Wysyłka w
24 godziny
Cena: 24,99 zł
Cena netto: 20,32 zł
szt.

Olej kokosowy nierafinowany Organic

Cudowny natłuszczająco nawilżający olej o wspaniałym zapachu świeżo rozłupanych orzechów kokosowych. Olej kokosowy tężeje w temperaturze poniżej 25°C i ma wtedy kolor biały. W postaci płynnej jest żółtawy.

 

Dzięki dużej zawartości (ok. 50%) oleju laurowego (laurynowego) olej kokosowy ma także działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Ponadto zawiera wiele innych kwasów tłuszczowych (kwas mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, oleinowy, linolowy i linolenowy) poprawiających wygląd  skóry poprzez jej uelastycznienie i nawilżenie. Olej kokosowy jest naturalnym emolientem – oprócz nawilżenia chroni także skórę przed nadmierną utratą wilgoci. Natłuszcza i zapobiega parowaniu wody z jej powierzchni.

Olej kokosowy najczęściej jest stosowany do pielęgnacji włosów. Zapobiega wypadaniu włosów i łysieniu, chroni włosy przed utratą wilgoci, nadaje włosom zdrowy połysk i zapobiega elektryzowaniu się. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy. Szczególnie efektywny jest przypadku włosów zniszczonych oraz o wysokiej porowatości. 

Stosuje się go do pielęgnacji całego ciała a także włosów. Przeznaczony jest szczególnie dla cery suchej, dojrzałej, popękanej i zniszczonej promieniami słonecznymi. Działa na skórę chłodząco i łagodząco.

 

Właściwości:

  • intensywnie nawilża skóre i włosy
  • natłuszcza i odżywia
  • doskonały po opalaniu (łagodzi i chłodzi skóre)
  • dobry do masażu
  • pomocny w walce z problemami skóry głowy i włosów

Zastosowanie:

  • ·bezpośrednio na skórę i włosy
  • ·do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • ·do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

Posiada certyfikat Soil Association Organic

Ingredients (INCI): Cocos Nucifera (Coconout) Oil; (Olej Kokosowy nierafinowany 100%)

Kraj pochodzenia: Indonezja

Produkty powiązane

Olej ze słodkich migdałów Organic 100ml Olej ze słodkich migdałów Organic 100ml

Jest wyjątkowo delikatny i nadaje się także do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków. Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się. Neutralny, nie powoduje alergii. Może też być sam stosowany w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd.

Cena: 41,99 zł

Olej ze słodkich migdałów 100ml Olej ze słodkich migdałów 100ml

Jest wyjątkowo delikatny i nadaje się także do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków. Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się. Neutralny, nie powoduje alergii. Może też być sam stosowany w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd.

Cena: 14,99 zł

Olej Makadamia Organic 100ml Olej Makadamia Organic 100ml

Jest idealny do pielęgnacji skóry starzejącej się i zajętej cellulitem. Dodatkowo zmiękcza i wygładza skórę oraz łagodzi podrażnienia po opalaniu. Dzięki swoim właściwością może być stosowany także na blizny, wypryski i drobne rany. 

Cena: 31,99 zł

Opinie o produkcie (0)