Kontakt

Lawendowa Mydlarnia

tel.: 600 350 847 biuro@lawendowamydlarnia.pl
ul. Karmelicka 42
31-128 Kraków
woj. małopolskie
NIP: 6781362734

Producenci

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Poczta Polska paczka ekonomiczna 3-4dni) już od 149,00 zł.

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Zaloguj się

AKTYWNY KREM DO TWARZY 24H Z OLEJEM ARGANOWYM Q10 I FILTRAMI SPF 15 50ML OLIVOLIO

Kremy na dzień
49.99
PLN
AKTYWNY KREM DO TWARZY 24H Z OLEJEM ARGANOWYM Q10 I FILTRAMI SPF 15 50ML OLIVOLIO
AKTYWNY KREM DO TWARZY 24H Z OLEJEM ARGANOWYM Q10 I FILTRAMI SPF 15 50ML OLIVOLIO
Wysyłka w
24 godziny
Cena: 49,99 zł
Cena netto: 40,64 zł
szt.

Formuła z unikalną mieszanką organicznego oleju arganowego z Maroka i Grecką oliwą z oliwek extra virgin. Działa aktywnie  przez 24h i jest bogatym źródłem witamin oraz przeciwutleniaczy. Zapewnia głębokie nawilżanie skóry chroniąc ją przed wolnymi rodnikami. Pozostawia skórę gładką i miękką. Dodatkowo zawiera witaminy  A+E, B5, Q10, olej z migdałów, olej z nasion słonecznika. Krem zawiera także jak wszystkie produkty OLIVOLIO Certyfikowaną, Grecką oliwę extra virgin z upraw  ekologicznych umiejscowionych na Kalamacie, Sparcie, Krecie  oraz certyfikowany olej arganowy z ekologicznych upraw z Maroka.

Zawiera filtry UVA & UVB SPF 15

  • testowany dermatologicznie
  • bez parabenów
  • bez olei mineralnych
  • nie testowana na zwierzętach
  • składniki pochodzące z upraw ekologicznych
  • bez alergennych składników zapachowych

Opisy dobroczynnych składników zawartych w tym preparacie:

Oliwa z oliwek; zawiera cenną witaminę F, czyli jeden ze składników bariery chroniącej skórę przed utratą wilgoci. Dzięki niej odbudowuje płaszcz lipidowy naskórka i w ten sposób przywraca mu naturalną barierę ochronną. Działa regenerująco, wygładzająco, uelastyczniająco na naszą skórę i poprawiają jej napięcie.

Olej słonecznikowy; jeden ze szczególnie korzystnych dla cery olejów, zawiera wysoki procent kwasu linolenowego. Nadaje się do każdego rodzaju skóry. Bywa używany, jako olej bazowy, ale także, jako składnik aktywny.

Olej arganowy; jest jednym z droższych olejków świata, zwany również „płynnym złotem”, „eliksirem młodości”, „złotem maroka”. Pozyskuje się go z nasion drzewa arganowego, które rośnie wyłącznie w Afryce, w południowo-zachodniej części Maroka.
 
Olejek zawiera ponad 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, około 35% kwasu linolowego i tokoferole, które są głównym antyoksydantem chroniącym komórki przed utleniaczami. 
 
Olejek arganowy zawiera więcej witaminy E niż oliwa z oliwek. Likwiduje problemy suchości, szorstkości i łuszczenia skóry. Zwalcza zmarszczki i bruzdy. Ma właściwości przeciwzapalne i chroniące skórę przed i po opalaniu. Ponadto przynosi rewelacyjne efekty w gojeniu się skóry.
 
O jego skuteczności przekonało się już wiele kobiet potwierdzających zbawienne działania antyagingowe. Olejek arganowy zmiękcza skórę, łagodzi, odżywia, reguluje pracę gruczołów łojowych, łagodzi objawy alergii i łuszczycy, przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, odleżyn, odmrożeń. 

WŁAŚCIWOŚCI OLEJU ARGANOWEGO W KOSMETYCE:

  • opóźnia procesy starzenia,
  • łagodzi objawy alergii,
  • działa przeciwzapalnie,
  • poprawia elastyczność skóry,
  • wygładza zmarszczki,
  • korzystnie działa w leczeniu egzemy, ospy wietrznej, łuszczycy,
  • głęboko nawilża skórę,
  • wspomaga pozbycie się cellulitu,
  • odżywia włosy zniszczone zabiegami fryzjerskimi,
  • chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieni słonecznych,
  • łagodzi objawy trądzika młodzieńczego,
  • chroni naskórek przed przesuszeniem i pęknięciami,
  • przyśpiesza gojenie uszkodzeń skóry.

Koenzym Q10: badania dotyczące wykorzystania koenzymu Q10 potwierdzają możliwość wykorzystania go w preparatach kosmetycznych również, jako naturalnego filtra przeciwsłonecznego o niskim ryzyku podrażnień. Połączony z witaminami i algami koenzym Q10 jest idealnym składnikiem kremów do cery wrażliwej.

Prowitamina B5; Prowitamina B5, czyli kwas pantotenowy jest uznanym składnikiem w pielęgnacji kosmetycznej skóry i włosów. Ponieważ prowitamina B5 w swej pierwotnej postaci cechuje się stosunkową nietrwałością, w przemyśle kosmetycznym stosowana jest jej pochodnia – pantenol, który po przeniknięciu do tkanek przekształca się ponownie w kwas pantotenowy.

Pantenol wykazuje działanie gojącym, łagodzi podrażnienia oraz znakomicie nawilża skórę. Pantenol nie wykazuje właściwości alergizujących. Przypadki uczulenia na tę substancję nie są dotąd znane. Witamina B5 łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Wydatnie zmniejsza utratę wody przez naskórek i nawilża skórę, nadając jej miękkość, elastyczność oraz pożądaną jędrność.

Dzięki zdolności stymulowania podziałów komórkowych, działa gojąco oraz regeneruje ubytki w tkance naskórka. Pantenol wspomaga proces gojenia ran oraz niweluje blizny. Dzięki działaniu rewitalizującemu dla bariery lipidowej naskórka, już po tygodniu stosowania skóra wykazuje lepsze nawilżenie, a nadmierne łuszczenie zostaje zupełnie zminimalizowane.

Pantenol jest środkiem zalecanym w leczeniu oparzeń posłonecznych oraz podrażnień po goleniu i depilacji. Neutralizuje zaczerwienienie oraz świąd lub pieczenie podrażnionego miejsca. Witamina B5 znana jest jako niezawodny środek do wzmocnienia włosa i pogrubienia jego włókna, nadając mu przy tym połysk oraz zapobiegając rozdwajaniu się końcówek.

Witamina E; czyli tokoferol. Jest bardzo aktywnym przeciwutleniaczem. Włókna kolagenowe chroni przed utlenieniem i degradacją, a naskórek przed utratą elastyczności. Jest skórze niezbędna po słonecznych kąpielach.

Witamina A; przyczynia się do poprawy struktur, jędrności i spoistości skóry. Zapobiega również nadmiernemu złuszczaniu się skóry oraz suchości. Pomaga zachować młodość cery.

Stosowanie: do użytku zewnętrznego dla każdego rodzaju skóry.

Pojemność 50ml

Sposób użycia: Skórę twarz i dekoltu zmyć „żelem do twarzy OLIVOLIO” następnie niewielką ilość kremu nanieść na skórę twarzy i dekoltu omijając okolice oczu i łagodnie wmasować aż do momentu wchłonięcia.

Kraj pochodzenia: Grecja

Opinie o produkcie (0)