Kontakt

Lawendowa Mydlarnia

tel.: 600 350 847 biuro@lawendowamydlarnia.pl
ul. Karmelicka 42
31-128 Kraków
woj. małopolskie
NIP: 6781362734

Producenci

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Poczta Polska paczka ekonomiczna 3-4dni) już od 149,00 zł.

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Zaloguj się

Olej kokosowy rafinowany 200g

Oleje i masła 100%
19.99
PLN
Olej kokosowy rafinowany 200g
Olej kokosowy rafinowany 200g
Wysyłka w
24 godziny
Cena: 19,99 zł
Cena netto: 16,25 zł
szt.

Olej kokosowy rafinowany

Dzięki dużej zawartości (ok. 50%) oleju laurowego (laurynowego) olej kokosowy ma także działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Ponadto zawiera wiele innych kwasów tłuszczowych (kwas mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, oleinowy, linolowy i linolenowy) poprawiających wygląd  skóry poprzez jej uelastycznienie i nawilżenie. Olej kokosowy jest naturalnym emolientem – oprócz nawilżenia chroni także skórę przed nadmierną utratą wilgoci. Natłuszcza i zapobiega parowaniu wody z jej powierzchni.

Stosuje się go do pielęgnacji całego ciała a także włosów. Przeznaczony jest szczególnie dla cery suchej, dojrzałej, popękanej i zniszczonej promieniami słonecznymi. Działa na skórę chłodząco i łagodząco.

Olej kokosowy najczęściej jest stosowany do pielęgnacji włosów. Zapobiega wypadaniu włosów i łysieniu, chroni włosy przed utratą wilgoci, nadaje włosom zdrowy połysk i zapobiega elektryzowaniu się. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy. Szczególnie efektywny jest przypadku włosów zniszczonych oraz o wysokiej porowatości. 

Rafinowany jest bezzapachowy. Olej kokosowy tężeje w temperaturze poniżej 25°C i ma wtedy kolor biały. W postaci płynnej jest żółtawy. 

 

Właściwości:

  • intensywnie nawilża skóre i włosy
  • natłuszcza i odżywia
  • doskonały po opalaniu (łagodzi i chłodzi skóre)
  • dobry do masażu
  • pomocny w walce z problemami skóry głowy i włosów

Zastosowanie:

  • ·bezpośrednio na skórę i włosy
  • ·do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • ·do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu
 
Ingredients (INCI): Cocos Nucifera (Coconout) Oil; (Olej Kokosowy rafinowany 100%)

 

Kraj pochodzenia: Indonezja

Produkty powiązane

Olej monoi & kokos 100g Olej monoi & kokos 100g

Olej monoi posiada piękny, intensywnie kwiatowy zapach, dlatego też pełni rolę naturalnych perfum. Jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę. 

Cena: 26,99 zł

Olej kokosowy nierafinowany Organic 100g Olej kokosowy nierafinowany Organic 100g

Olej kokosowy najczęściej jest stosowany do pielęgnacji włosów. Zapobiega wypadaniu włosów i łysieniu, chroni włosy przed utratą wilgoci, nadaje włosom zdrowy połysk i zapobiega elektryzowaniu się. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy.

Cena: 24,99 zł

Glinka czerwona Illite 100g Glinka czerwona Illite 100g

Glinka czerwona jest odpowiednia szczególnie do pielęgnacji cery zmęczonej, mieszanej i tłustej a zarazem wrażliwej w tym naczyniowej. Łagodzi objawy trądziku różowatego. Stymuluje mechanizmy naprawcze skóry. Poprawia krążenie krwi i limfy.

Cena: 14,99 zł

Opinie o produkcie (0)