Kontakt

Lawendowa Mydlarnia

tel.: 600 350 847 biuro@lawendowamydlarnia.pl
ul. Karmelicka 42
31-128 Kraków
woj. małopolskie
NIP: 6781362734

Producenci

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Poczta Polska paczka ekonomiczna 3-4dni) już od 149,00 zł.

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Zaloguj się

Olej z baobabu 500ml

DUŻE POJEMNOŚCI SUPER CENY!!!
96.99
PLN
Olej z baobabu 500ml
Wysyłka w
24 godziny
Cena: 96,99 zł
Cena netto: 78,85 zł
szt.

Olej z baobabu nierafinowany 50ml

Olej z baobabu zwany jest „nowym olejem arganowym”. Głęboko wnika w skórę nawilżając ją i wygładzając. Redukuje zmarszczki, wspomaga regeneracje skóry, zwiększa jej elastyczność oraz pomaga w walce z egzemą, łuszczycą i trądzikiem. Idealnie nadaje się do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, zniszczonej i wrażliwej.

Jest idealny do pielęgnacji:

  • cery dojrzałej z oznakami starzenia

  • zniszczonej, wymagającej regeneracji

  • zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia

  • skóry problemowej

  • cery suchej, odwodnionej

  • zniszczonych, suchych włosów

  • łamliwych paznokci

 Działanie oleju z baobabu:

  • przeciwstarzeniowe – dzięki kilkukrotnie większemu stężeniu nienasyconych kwasów tłuszczowych (głównie kwasów omega-6 i omega-9 ) olej ten przewyższa swoimi właściwościami olej arganowy. Kwasy te wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka, przyspieszają odnowę komórkową oraz uzupełniają niedobory składników tłuszczowych w skórze, w tym cennych ceramidów stanowiących cement komórkowy. Dzięki temu olej baobab spłyca i wygładza głębokie zmarszczki.

  • ujędrniające – poprawia elastyczność skóry, która staje się widocznie ujędrniona. Olej baobab polecany jest szczególnie do walki z rozstępami i celluitem.

  • regenerujące – nienasycony kwas tłuszczowy omega-9 wykazuje wysoką zgodność z sebum i uzupełnia płaszcz lipidowy naskórka, spłyca blizny, wzmacnia paznokcie oraz zapobiega łamaniu i rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki.

  • ochronne – olej ten chroni skórę i włosy w skrajnych warunkach atmosferycznych, zarówno letnich jak i zimowych

  • nawilżające – mieszanina kwasów tłuszczowych różnych rozmiarów zapewnia wielokierunkowe działanie oleju w różnych warstwach naskórka, a dzięki temu olej przynosi ulgę i regenerację nawet skórze mocno przesuszonej a nawilżenie przy regularnym stosowaniu jest długotrwałe.

  • przeciwzapalne – dzięki zawartości witamin A, E i D oraz nienasyconych kwasów omega-3, olej wykazuje silne działanie przeciwzapalne, łagodzące oraz przyspiesza gojenie, jest skuteczny w walce z różnymi problemami skóry m.in. egzemą, łuszczycą, trądzikiem.

  • normalizujące – reguluje czynność gruczołów łojowych, nie zatykając ich.

 Stosowanie oleju z baobabu:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.

  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.

  • do masażu wybranych partii ciała – rozgrzej w dłoni dowolną ilość oleju, a następnie wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).

  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc

  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów

  • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować olej baobab również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.

  • jako odżywka do paznokci – działa regenerująco na kruche, łamliwe i zniszczone paznokcie. Nawilża je, przywraca elastyczność i przyspiesza wzrost. Pomaga doprowadzić do porządku suche i spękane skórki.

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Adansonia Digitata Seed Oil; (Olej z baobabu nierafinowany 100%)

  • Kraj pochodzenia: Kenia

  • Postać: płynny olej o delikatnym orzechowym zapachu

  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej

  • nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie stężeje

Ciekawostki:

  • Olej ten pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion owocu drzewa Baobab

  • Drzewo to rośnie w trudnych warunkach afrykańskiej Sawanny i nazywane jest również małpim chlebem (gdyż stanowi przysmak małp)

  • Ze względu na swoje wszechstronne właściwości oraz znacznie silniejsze działanie, olej baobab nazywany jest „nowym olejkiem arganowym”

Opinie o produkcie (0)