Kontakt

Lawendowa Mydlarnia

tel.: 600 350 847 biuro@lawendowamydlarnia.pl
ul. Karmelicka 42
31-128 Kraków
woj. małopolskie
NIP: 6781362734

Producenci

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Poczta Polska paczka ekonomiczna 3-4dni) już od 149,00 zł.

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Zaloguj się

Olej z pestek truskawki 10ml

Oleje i masła 100%
15.99
PLN
Olej z pestek truskawki 10ml
Wysyłka w
24 godziny
Cena: 15,99 zł
Cena netto: 13,00 zł
szt.

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry suchej i wrażliwej
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • problemowej, łojotokowej
  • podrażnionej, objętej stanami zapalnymi
  • delikatnej skóry okolic oczu

Działanie:

  • nawilżające – olej z pestek truskawek zawiera ponad 70% nienasyconych kwasów tłuszczowych (linolowy, linolenowy, oleinowy), które zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających
  • przeciwstarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E w postaci gamma-tokoferolu i tokotrienoli, pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki
  • przeciwzapalne – duża zawartość kwasu linolowego reguluje gospodarkę lipidami, dzięki czemu niweluje problem powstawania zaskórników na skutek rogowacenia skóry i czopowania ujść gruczołów łojowych. Witamina E, flawonoidy oraz kwas elagowy działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, co sprawia, że olej ten jest idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Działa normalizująco i ściągająco
  • łagodzące– olej ten łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią, a także chorobowe stany zapalne (np. łuszczyca, egzema AZS). Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk. Korzystnie wpływa na koloryt skóry

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil (Olej z pestek truskawek nierafinowany 100%)
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 10ml pipeta
  • 30ml zakrętka

Ciekawostki:

  • Olej z pestek truskawek powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion truskawki „ananasowej” (Fragaria Ananassa)
  • Truskawka (Fragaria Ananassa) to bylina z rodziny różowatych (Rosaceae Juss), powstała w wyniku skrzyżowania poziomki wirginijskiej z poziomką chilijską
  • Owoce truskawki, o kolorach od czerwonawego do purpurowego, są bardzo popularne w sztuce kulinarnej i niezwykle zdrowe – zawierają cenne substancje takie jak: flawonoidy, antocyjany, witamina C, fosfor oraz żelazo
  • Olej wytłaczany z ich nasion bogaty jest w kwas elagowy, wykazujący silne właściwości, antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwrakowe

Opinie o produkcie (0)