Kontakt

Lawendowa Mydlarnia

tel.: 600 350 847 biuro@lawendowamydlarnia.pl
ul. Karmelicka 42
31-128 Kraków
woj. małopolskie
NIP: 6781362734

Producenci

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Poczta Polska paczka ekonomiczna 3-4dni) już od 149,00 zł.

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Zaloguj się

Olej ze słodkich migdałów 1000ml

DUŻE POJEMNOŚCI SUPER CENY!!!
43.99
PLN
Olej ze słodkich migdałów 1000ml
Olej ze słodkich migdałów 1000ml
Wysyłka w
24 godziny
Cena: 43,99 zł
Cena netto: 35,76 zł
szt.

Olej ze słodkich migdałów

Olej pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego (słodkiej odmiany) występującego głównie w Azji Centralnej.

Olej słodkich migdałów składa się głównie z glicerydów kwasu oleinowego i linolowego, które nadają cerze kwaśne pH (~5,5), działają immunostymulując oraz ułatwiają przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

Olej ze słodkich migdałów jest bardzo dobrym emolientem dzięki czemu wygładza skórę a ponadto wykazuje bardzo wysokie zdolności nawilżaniaskóry (przy regularnym stosowaniu).

Jest wyjątkowo delikatny i nadaje się także do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków. Polecany jest do każdego rodzaju skóry, szczególniesuchej i starzejącej się. Neutralny, nie powoduje alergii. Może też być sam stosowany w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd.

Olej roślinny ze słodkich migdałów posiadający właściwości łagodzące jest nieocenioną pomocą dla opieki skóry podrażnionej. Bogaty w witaminę A i Eoraz  B1, B2, B6 i D.  Łagodzi podrażnienia i uruchamia odrodzenie komórek w zewnętrznych warstwach skóry. Jest tak delikatny, że może być używany do pielęgnacji bardzo delikatnej skóry dzieci.

Właściwości:

  • zmiękczające i odżywcze
  • łagodzi objawy łuszczycy, egzemy i AZS
  • nie powoduje alergii (nadaje się nawet dla dzieci)
  • odmładza skórę
  • dostarcza witamin A i E
  • łagodzi podrażnienia

Informacje o kosmetyku Your Natural Side:

Posiada certyfikat Soil Association Organic

Ingredients (INCI): Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil; (Olej ze słodkich migdałów rafinowany 100%)

Kraj pochodzenia: Włochy

Opinie o produkcie (0)