Kontakt

Lawendowa Mydlarnia

tel.: 600 350 847 biuro@lawendowamydlarnia.pl
ul. Karmelicka 42
31-128 Kraków
woj. małopolskie
NIP: 6781362734

Producenci

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Poczta Polska paczka ekonomiczna 3-4dni) już od 149,00 zł.

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Zaloguj się

Olej kokosowy rafinowany 100g

Oleje i masła 100%
12.99
PLN
Olej kokosowy rafinowany 100g
Olej kokosowy rafinowany 100g
Wysyłka w
24 godziny
Cena: 12,99 zł
Cena netto: 10,56 zł
szt.

Olej kokosowy rafinowany

Dzięki dużej zawartości (ok. 50%) oleju laurowego (laurynowego) olej kokosowy ma także działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Ponadto zawiera wiele innych kwasów tłuszczowych (kwas mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, oleinowy, linolowy i linolenowy) poprawiających wygląd  skóry poprzez jej uelastycznienie i nawilżenie. Olej kokosowy jest naturalnym emolientem – oprócz nawilżenia chroni także skórę przed nadmierną utratą wilgoci. Natłuszcza i zapobiega parowaniu wody z jej powierzchni.

Stosuje się go do pielęgnacji całego ciała a także włosów. Przeznaczony jest szczególnie dla cery suchej, dojrzałej, popękanej i zniszczonej promieniami słonecznymi. Działa na skórę chłodząco i łagodząco.

Olej kokosowy najczęściej jest stosowany do pielęgnacji włosów. Zapobiega wypadaniu włosów i łysieniu, chroni włosy przed utratą wilgoci, nadaje włosom zdrowy połysk i zapobiega elektryzowaniu się. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy. Szczególnie efektywny jest przypadku włosów zniszczonych oraz o wysokiej porowatości. 

Rafinowany jest bezzapachowy. Olej kokosowy tężeje w temperaturze poniżej 25°C i ma wtedy kolor biały. W postaci płynnej jest żółtawy. 


Właściwości:

  • intensywnie nawilża skóre i włosy
  • natłuszcza i odżywia
  • doskonały po opalaniu (łagodzi i chłodzi skóre)
  • dobry do masażu
  • pomocny w walce z problemami skóry głowy i włosów

Zastosowanie:

  • ·bezpośrednio na skórę i włosy
  • ·do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • ·do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

Ingredients (INCI): Cocos Nucifera (Coconout) Oil; (Olej Kokosowy rafinowany 100%)


Kraj pochodzenia: Indonezja

Produkty powiązane

Olej kokosowy nierafinowany Organic 100g Olej kokosowy nierafinowany Organic 100g

Olej kokosowy najczęściej jest stosowany do pielęgnacji włosów. Zapobiega wypadaniu włosów i łysieniu, chroni włosy przed utratą wilgoci, nadaje włosom zdrowy połysk i zapobiega elektryzowaniu się. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy.

Cena: 19,99 zł

Olej ryżowy 100ml Olej ryżowy 100ml

Olej ten chroni skórę przed słońcem, zawiera naturalne wysokie filtry UV. Olej ryżowy jest tak delikatny, że może być stosowany u dzieci. Bardzo łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Cena: 17,99 zł

Opinie o produkcie (0)